tisdag 2 oktober 2012

Lika inför lagen - Glöm det Svensson - Polis Peter Lindberg dömdes för misshandel men friades senare av lägre rätt!?

Polisinspektör Peter Lindberg var ensampatrullerande hundförare då det gick ett larm på radion om en personbil som inte stannat för polisens stopptecken. Polis Lindberg följde efter bilen och lyckades också få stopp på den. Han släppte sin hund efter personen som sprang ut ur bilen (olagligt men åtalades ej för detta brott). När hunden kom tillbaka var den så skadad av en kniv eller skruvmejsel att den senare fick avlivas.
Polisinspektör Lindberg fortsatte jakten på den misstänkte tillsammans med andra poliser men utan hunden. Gripandet blev våldsamt. Den gripne mannen skadades sedan under transporten till polisbilen. Polis Peter Lindberg dömdes av Svea hovrätt för misshandel och efter att den domen vunnit laga kraft beslutade personalansvarsnämnden i november 2010 att avskeda honom. Polisförbundets ledamot i nämnden var dock av skiljaktig mening.
Polisinspektören som ansåg att han var oskyldig till misshandeln och överklagade nämndens beslut om avskedande till tingsrätten.
– Tingsrätten och Arbetsdomstolen ska då göra en självständig bedömning av ansvarsfrågan. De är inte bundna av den allmänna domstolens utslag, förklarar Lotta Gustavson vid PAN.

Polis Peter Lindberg_Misshandel

Bo Peter Lindberg, 1961-09-05. Nydalsvägen 1 lgh 1202 Järfälla.

http://www.divshare.com/direct/19708992-6c5.pdf

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Blogger news

Blogroll

About

Copyright © Landsförrädare hängs ut Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger